Guide: 5 Råd til at gøre din udekaniners bolig vinterklar og varm

Guide: 5 Råd til at gøre din udekaniners bolig vinterklar og varm

Raske kaniner kan tåle ned til 15 minusgrader, men der er alligevel en række ting, som du skal være opmærksom på. Inden vinteren sætter ind, vil vi anbefale, at du får foretaget et sundhedstjek hos en kaninkyndig dyrlæge. Syge og svage kaniner kan bukke under for vinteren. Da kaniner ikke viser tegn på sygdom, så er et helbredstjek den eneste måde, vi kan sikre os, at kaniner er raske nok til at klare vinterens kulde.

  1. En ven

Kaniner, som bor sammen, varmer hinanden ved at ligge tæt. Derudover er de mindre deprimerede og mere aktive. Aktivitet og motion holder dem også varme.

  1. Plads til bevægelse

Sørg for, at din kanin har masser af plads til at løbe, hoppe og bevæge sig. Mange kaniner elsker at løbe rundt i sneen. Så længe de har et tørt sted, de kan tørre sig efterfølgende, så lad dem endelig løbe rundt. Motion hjælper dem med at holde sig varme, og det forebygger fedme. En kanin i et for lille bur og uden motion er ikke en glad og varm kanin.

  1. Isoler med Halm

Når frosten rammer, er halm en rigtig god beskyttelse mod kulden. Sørg for at isolere boligen effektivt med en MASSE tørt halm. Der skal være så meget halm, at kaninen kan bygge en hule, den kan ligge inden i. Tjek om halmen er tør flere gange om dagen. Fugtigt halm giver ikke et tørt miljø, og der kan udvikle sig skimmel eller mug i halm, hvis det optager vand og ikke udskiftes hyppigt.

  1. Placer din kanins bolig i læ for vinden

Tjek huset for sprækker eller andet, hvor vinden kan komme ind i boligen, inden du isolerer med halm. Hvis det er muligt, så flyt løbegården og kaninens bolig til et område med læ. Kan løbegården ikke flyttes, kan det være nødvendigt at installere beskyttende plader, presenninger eller andet på løbegårdens sider, så der kommer så meget læ om muligt. Mange kaninbure, som man køber, har meget tynde vægge og kan ikke varmeisolere tilstrækkeligt. Men man kan evt. forstærke væggene ved at bygge en dobbeltvæg, hvor i man isolerer med flamingo.

  1. Hold det hele tørt

Fugt kan skade kaninerne, især når det er rigtig koldt. Sørg for, at kaninernes bolig er i læ for regn, og tjek dagligt, at hø og halm er tørt og rent.

  1. Sikre adgang til vand

Når frost og is rammer, er det vigtigt at sikre, at sin kanin altid har adgang til frisk, ikke-frosset vand. Hvis du anvender en drikkeflaske, så udskift den med en tung vandskål. Skålen skal være tung, så kaninen ikke kan flytte med den. Kuglen i flaskens tud fryser sig hurtigt fast, og så kan kaninen ikke komme til vandet. Placer en tennisbold (Plastik) i vandskålen for at sikre cirkulation og forhindre hurtig isdannelse. Frostsikker drikkeautomat. Varmeplade under vandskålen (Husk at sikre ledningen, kaniner elsker at bide dem over).

  1. Giv masser af gnave muligheder og hø

At spise opvarmer din kanins krop, så sørg for, at den altid har frisk hø tilgængeligt. At spise holder den aktiv og i bevægelse, hvilket er med til at kroppen holder sig varm

Prøv vores Grøn havrehø, LuksushøUrtegræshø eller Hubertushø

Facebook
Email
Print

Kategori

Produkter

Velkommen til Fluffybanden.dk! 🐰✨ Vi bruger små hoppende cookies for at gøre din tid i kaninland endnu sjovere. Ved at fortsætte med at hoppe rundt på vores side, accepterer du vores brug af disse nuttede digitale snacks. Tak for at dele dine cookies og gøre hvert klik til et hop af glæde! 🍪🎉
Shop
0 items Cart
My account