Hvorfor er hø og græs vigtigt?

Hvorfor er hø og græs vigtigt?

Vi starter med at stille dig spørgsmålet: Hvad er kaninfoder? De fleste vil nok svare “Pellets.” Men hø og græs skal anses som kaninens foder, da det skal udgøre 95% af kaninens daglige kost. Pellets skal derimod udgør 5% af den daglige kost. Pellets skal altså betragtes som et næringstilskud. Lidt på samme niveau som du spiser vitaminpiller. 

Se Dyrenes Beskyttelses kaninens kostpyramide 

Kaniner har et komplekst fordøjelsessystem. Der kræver at kaninen spiser fiberholdig kost hele døgnet rundt, for at sikre dens trivsel. Den mængde langstråede fibre, som dens fordøjelse skal have, kan man ikke opnå gennem en kost, der kun består af pellets eller snacks.

Læs mere om kanins fordøjelsessystem hos Dyrlægehuset Kolding 

Men hø og græs indeholder fibre, som sikrer, at fordøjelsessystemet fungerer optimalt. For kaniner, der ikke modtager tilstrækkelige fibre gennem deres kost, har en øget risiko for nedsat tarmmotilitet. Det betyder at de vil opleve forstoppelse, trommesyge, obstruktioner, forstoppelse pga. pels, ubalance i tarmen og sekundære smerter i maven.

Læs mere om tarmmotilitet og hø hos Kanin Klinikken Farum 

Hø og græs er vigtigt for tænderne

Foruden dets rolle i fordøjelsen er hø og græs også af afgørende betydning for kaniners tandpleje. Kaninens tænder vokser konstant hele livet, og de kræver betydelig naturlig slid hver dag for at forebygge en bred vifte af tandproblemer. En kanins tænder slibes naturligt, når den spiser græs og hø, på grund af det høje indhold af silikat og de tyggebevægelser, den bruger for at kværne græsset.

Får en kanin udelukkende en kost baseret på pellets eller snacks, som ikke sliber tænderne, fordi de ikke anvender de samme tyggebevægelser. Derfor får disse kaniner typisk tandproblemer.

Læs også artiklen 10 Myter om kaninens kost; Sandhed og fiktion

Facebook
Email
Print

Kategori

Produkter

Velkommen til Fluffybanden.dk! 🐰✨ Vi bruger små hoppende cookies for at gøre din tid i kaninland endnu sjovere. Ved at fortsætte med at hoppe rundt på vores side, accepterer du vores brug af disse nuttede digitale snacks. Tak for at dele dine cookies og gøre hvert klik til et hop af glæde! 🍪🎉
Shop
0 items Cart
My account